ABOUT THE PROJECT

We’re experimenting with planting ideas and seating on this corner to create a green oasis right in the middle of downtown’s main street. Incorporating nature into the urban areas has been proven to have a positive impact on people’s well-being, biodiversity, stormwater retention and air quality. And great public spaces require places for people to sit, take a moment, have a conversation or watch the world go by.

This is version 1.0. Stay tuned for version 2.0 installed October 2021.


Have you been here? Provide us your feedback!

This is an experiment and as such, we would love to hear your thoughts. Please rate this space and if you have any additional insights or comments include those too. We’re listening.

Share a photo of yourself using this space on social media and use the hashtag #StephenAveExperiment

NEXT STEPS

The learnings from these activations and experiments will influence the permanent re-design for the future of Stephen Avenue.